renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Schab w galarecie z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Znakomita przystawka na zimno

Schab w galarecie z jajkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w galarecie z jajkiem

 

  • 4 grube plastry schabu gotowanego ( może być z tego przepisu https://gotujmy.pl/czosnkowy-schab-do-chleba,przepisy,188564.html)
  • 1 gotowana marchewka
  • 1 gotowane na twardo jajko
  • żelatyna
  • sól
  • pieprz
  • czosnek granulowany
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Schab w galarecie z jajkiem
Żelatynę rozpuścić we wrzątku według przepisu na opakowaniu, dodać sól, pieprz i czosnek granulowany do smaku, ochłodzić. Na półmisku ułożyć plastry schabu, plasterki marchewki i jajka, udekorować zieloną natką pietruszki. Zalaćchłodną żelatynąi włożyc do lodówki aby stężało. Podwać z wieloziarnistym chlebem i cytryną.
Schab w galarecie z jajkiem
Na głębokim półmisku ułożyć plastry schabu
Schab w galarecie z jajkiem
Gotowaną marchewkę pokroić w plasterki i ułożyć obok mięsa
Schab w galarecie z jajkiem
Jajko również pokroić na plasterki i ułożyć z drugiej strony
Schab w galarecie z jajkiem
Udekorować natką pietruszki i zalać uprzednio przygotowaną żelatyną

Tagi:

jajko jajka schab