kaja__1991

kaja__1991

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 235]

schab w kapuście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

możemy podać z gotowanymi ziemniakami.

schab w kapuście

Składniki:

schab w kapuście

 

  • 500 gram schabu
  • 50 gram boczku
  • olej
  • cebula
  • czosnek 3 ząbki
  • sól
  • pieprz
  • główka kapusty
  • białe wino
  • bulion z kostki rosołowej

 

Sposób przygotowania:

schab w kapuście
Kapustę wrzucamy do gorącej osolonej wody na ok 8 minut. Po czym wyciągamy i oddzielamy liście.  Mięso kroimy w plastry ok 1 cm. i doprawić solą, pieprzem i obsmażyć na oleju z obu stron. na oleju który nam został przesmażamy cebulkę (wcześniej posiekaną) na złoty kolor na sam koniec dodać do niej czosnek i pietruszkę. Mięsko kładziemy na plaster kapusty i na to łyżka cebuli , boczek i zawijamy w drugi liść kapusty. Możemy zawinąć nitką tylko później nie zapomnijmy jej zdjąć.  Mięso układamy w brytfance zalewamy bulionem i winem i gotujemy ok 45 minut.

Tagi:

schab