Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Schab w klasycznej przyprawie

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mięso w przyprawie klasycznej z dodatkiem czosnku, liści laurowych i angielskiego ziela jest aromatyczne i bardzo smaczne.

Schab w klasycznej przyprawie

Składniki:

Schab w klasycznej przyprawie

 

Sposób przygotowania:

Schab w klasycznej przyprawie
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Liście laurowe pokruszyć.

Do miski włożyć wszystkie składniki marynaty wymieszać.

Umyte mięso osuszyć, dokładnie natrzeć marynatą, przykryć i włożyć do lodówki przynajmniej na 2 godziny.

Następnie mięso przełożyć do brytfanny lub naczynia żaroodpornego, wlać pół szklanki wody, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.

Piec około 70-80 minut, polewając co jakiś czas powstałym podczas pieczenia sosem.

Tagi:

schab