Sposób przygotowania:
Schab w klasycznej przyprawie
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Liście laurowe pokruszyć.
Do miski włożyć wszystkie składniki marynaty wymieszać.
Umyte mięso osuszyć, dokładnie natrzeć marynatą, przykryć i włożyć do lodówki przynajmniej na 2 godziny.
Następnie mięso przełożyć do brytfanny lub naczynia żaroodpornego, wlać pół szklanki wody, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Piec około 70-80 minut, polewając co jakiś czas powstałym podczas pieczenia sosem.
Do miski włożyć wszystkie składniki marynaty wymieszać.
Umyte mięso osuszyć, dokładnie natrzeć marynatą, przykryć i włożyć do lodówki przynajmniej na 2 godziny.
Następnie mięso przełożyć do brytfanny lub naczynia żaroodpornego, wlać pół szklanki wody, włożyć do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Piec około 70-80 minut, polewając co jakiś czas powstałym podczas pieczenia sosem.