kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Schab w pieczarkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

kotlety delikatnie rozbijamy , oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki myjemy i kroimy na niewielkie kawałki

Schab w pieczarkach Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab w pieczarkach

 

  • 4 kotlety wieprzowe ze schabu
  • 1/2 kg pieczarek
  • łyzka oleju
  • łyżka masła
  • 3 łyżki śmietanki 12 %
  • curry
  • sól
  • pieprz
  • magii

Sposób przygotowania:

Schab w pieczarkach
Kotlety delikatnie rozbijamy , oprószamy curry , solą i pieprzem. Obsmażamy po kilka minut z każdej strony.Pieczarki myjemy i kroimy na niewielkie kawałki dusimy na patelni z łyżką masła , po ok 10 min doprawiamy solą , pieprzem, i magii , dokładamy mięsko i dusimy aż mieso zmięknie . Na koniec śmietankę mieszamy z łyżką wody i wlewamy do pieczarek i mięsa. dokładnie mieszamy. Mięso podajemy z ziemniakami i surówką.
Schab w pieczarkach
do pieczarek dokładamy wcześniej usmażone kotlety

Tagi:

schab