karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Schab w płatkach kukurydzianych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny i chrupiący schab wieprzowy.

Schab w płatkach kukurydzianych Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schab w płatkach kukurydzianych

 

Sposób przygotowania:

Schab w płatkach kukurydzianych
Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem. Rozbite schaby przyprawiamy solą, pieprzem i ognistą mieszanką przypraw. Płatki kukurydziane rozgniatamy w worku przy pomocy wałka. Rozkruszone płatki mieszamy z bułką tartą. W głębokim talerzu rozmącamy jajka. Na patelni rozgrzewamy olej. Przyprawione i rozbite plastry schabu maczamy w jajku i bułce tartej z płatkami kukurydzianymi. Czynność powtarzamy. Tak przygotowany schab smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami.
Schab w płatkach kukurydzianych
Rozbite i przyprawione plastry schabu.
Schab w płatkach kukurydzianych
Rozdrobnione płatki kukurydziane wymieszane z bułką tartą.
Schab w płatkach kukurydzianych
Schaby podczas smażenia.