marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Schab w sezamie.

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Mięso opłukać,osuszyć,pokroić na kotlety i rozbić tłuczkiem.Natrzeć przyprawami i odstawić.Rozgrzać olej na patelni,kotlety obtoczyć. Smażyć

Schab w sezamie.

Składniki:

Schab w sezamie.

 

Sposób przygotowania:

Schab w sezamie.
Schab opłukać,osuszyć,pokroić na kotlety,a następnie rozbić na desce,natrzeć przyprawami.Wstawić na 20 min.do lodówki.Potem
wyjąć i obtaczać w jaju i sezamie.Rozgrzać olej na patelni i dać kot-
-lety na gorący tłuszcz,smażyć z obu stron na złoty kolor.Podawać
z ryżem i surówką z papryki i kapusty pekińskiej.