blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Schab w sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawdę polecam!

Schab w sosie

Składniki:

Schab w sosie

 

  • 4 kotlety schabowe z kostką
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • skórka otarta z połowy cytryny
  • 1,5 łyżki posiekanej szałwii
  • papryczka chili
  • 2 ząbki czosnku
  • po pół łyżeczki soli i pieprzu
  • 1 łyżeczka masła
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schab w sosie
Chili oczyść, posiekaj, wymieszaj z winem, szałwią i skórką z cytryny. Dopraw solą i pieprzem. Polej mięso i odstaw na 5 godzin.
Czosnek obierz, potnij w plasterki. Na patelni rozgrzej olej. Włóż zamarynowane kotlety i smaż po 2 minuty z każdej strony. Do zrumienionych kotletów dodaj plasterki czosnku oraz I łyżeczkę masła. Podlej marynatą i duś, aż mięso będzie miękk

Tagi:

schab mięso