lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Schab w sosie 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczny schab z sosem wiśniowym

Schab w sosie 2

Składniki:

Schab w sosie 2

 

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie 2
Schab dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie wysmarować pieprzem, solą oraz pokropić dwoma łyżkami oleju. Schab wysmarowany przyprawami odłożyć na 50 minut do lodówki, aby przeszedł przyprawami. Mięso podsmażyć na rozgrzanym oleju. Mięso dusić pod przykryciem przez około 40 minut dolewając co jakiś czas po trochę przegotowanej wody. Wiśnie dokładnie umyć, wyjąć ze środka pestki i zasypać cukrem. Wiśnie podgrzać na małym gazie, aż cukier rozpuści się i dokładnie wymieszać. Kisiel rozpuścić z wodą i po chwili dodać do niego wiśnie i dobrze wymieszać. Mięso schabowe przenieść do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem i polać zrobionym sosem wiśniowym. Mięso piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni około 25 minut. Upieczony schab pokroić na plasterki.

Tagi:

schab