WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1926]

Schab w sosie grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Schab w plastrach duszony z cebulą, marchewką i grzybami leśnymi, zaprawiany śmietaną. Pyszne danie obiadowe.

Schab w sosie grzybowym Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Schab w sosie grzybowym

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie grzybowym

ETAP 1:

Schab pokroić na plastry. Ułożyć na patelni na rozgrzanym oleju i przyprawić solą ziołowa. Obsmażyć na rumiano i przełożyć do garnka.

Na patelni zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Przełożyć do mięsa. Dodać grzyby mrożone i pokrojoną w plasterki marchewkę. Zalać wodą. Dodać natkę pietruszki, listek laurowy, ziele angielskie i majerankiem. Dusić około godziny.

Dodać śmietanę. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w odrobinie zimnej wody i wlać do garnka. Dusić jeszcze kilkanaście minut.

Na koniec przyprawić pieprzem.

Schab w sosie grzybowym
Schab po uduszeniu w sosie z grzybami i śmietaną
Schab w sosie grzybowym
Schab w sosie grzybowym
Mrożone grzyby dodane do podsmażonego mięsa
Schab w sosie grzybowym
Obsmażone z przyprawami mięso przełożone do garnka
Schab w sosie grzybowym
Mięso przyprawione solą ziołowa ułożone na patelni