Schab w sosie migdałowym.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszny schab dla koneserów dobrego smaku

Schab w sosie migdałowym.

Składniki:

Schab w sosie migdałowym.

 

  • Składniki;
  • 500 g tłustego schabu
  • 30 g słoniny
  • 100 g obranych migdałów
  • szklanka białego wytrawnego wina
  • 2 łyżki oliwy lub oleju archaidowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Schab w sosie migdałowym.
Przygotowanie: Schab dokładnie umyć i odpowiednio wyporcjować. Następnie obłożyć w papier kuchenny i lekko roztłuc. Mięso obrumienić na stopionej słoninie. Dodać utłuczone migdały.Wyjąć, przełożyć do rondelka. Dodać przyprawy, dusić około 30 minut. Dodać do sosu migdały, wino, oliwę. Wymieszać. Smacznego

Tagi:

schab