kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Schab w sosie piwnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Na samą myśl ślinka leci :)

Schab w sosie piwnym

Składniki:

Schab w sosie piwnym

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie piwnym
Cebulę dzielimy na cząstki. Schab ponacinać ukośnie, natrzeć go sola i pieprzem. Wsadzamy do brytfanny z liściem laurowym i zalać piwem.. Pieczemy 1 godzinę w 200* C polewając sosem z dna. Gotować brukselkę około 15 minut w osolonej wodzie. Sos z pieczeni rozprowadzamy rosołem, zagęszczamy zasmażką z mąki i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy solą i pieprzem. Brukselkę podsmażamy na maśle. Podajemy brukselkę z plastrem schabu. Można jako dodatek użyć pyz ziemniaczanych.
Smacznego!

Tagi:

piwo schab