BuryOrzel

BuryOrzel

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Schab w sosie śmietanowo-cytrynowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Możemy użyć kotletów panierowanych wcześniej usmażonych (np. jeśli zostaną nam z poprzedniego dnia) i dodać je do sosu.

Schab w sosie śmietanowo-cytrynowym

Składniki:

Schab w sosie śmietanowo-cytrynowym

 

Sposób przygotowania:

Schab w sosie śmietanowo-cytrynowym
Na rozgrzaną patelnie wsypujemy 3 szczypty soli a po chwili kładziemy mięso (przyprawione TYLKO pieprzem). Smażymy na dużym ogniu z każdej strony tak żeby było bardzo dobrze zarumienione. Zdejmujemy mięso z patelni i wyciskamy na nią limonkę. "Zbieramy smak z patelni" i odparowujemy połowę soku z limetki. Zmniejszamy ogień i dodajemy śmietanę. Po około 2 min dokładamy mięso i dusimy potrawę przez 8-10min.