Sposób przygotowania:
Schab w sosie z przyprawą bruschetta
Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć mięso z obu stron. Zalać 2 szklankami wody, dodać liście laurowe i ziele angielskie oraz przyprawę bruschetta. Dusić pod przykryciem do miękkości. Przyprawić solą morską i pieprzem mielonym, dodać 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do sosu, zagotować. Mięsko podawać z ziemniakami i surówką.
![Schab w sosie z przyprawą bruschetta Schab w sosie z przyprawą bruschetta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-w-sosie-z-przyprawa-bruschetta-146021.jpg)
![Schab w sosie z przyprawą bruschetta Schab w sosie z przyprawą bruschetta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-w-sosie-z-przyprawa-bruschetta-146022.jpg)
![Schab w sosie z przyprawą bruschetta Schab w sosie z przyprawą bruschetta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-w-sosie-z-przyprawa-bruschetta-146023.jpg)
![Schab w sosie z przyprawą bruschetta Schab w sosie z przyprawą bruschetta](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-w-sosie-z-przyprawa-bruschetta-146024.jpg)