Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Schab wieprzowy w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Schab w galarecie to bardzo smaczna i efektowna przekąska

Schab wieprzowy w galarecie

Składniki:

Schab wieprzowy w galarecie

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schab wieprzowy w galarecie
Mięso umyć, włożyć do garnka, wlać 3 szkl wrzącej wody, dodać warzywa i przyprawy, gotować na wolnym ogniu około 45 minut. Następnie przecedzić. Do wywaru (około 0,5 l) dodać żelatynę, przyprawić do smaku, wymieszać. Mięso pokroić w plastry i ułożyć w głębokim półmisku, zalać wywarem z żelatyną. Odłożyć w chłodne miejsce lub do lodówki do stężenia. Podawać z kawałkiem cytryny.