Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Schab z boczkiem pod mozzarellą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotlet schabowy pod mozzarellą i boczkiem może być idealnym obiadem dla zaproszonych gości. Osobiście bardzo go lubię.

Schab z boczkiem pod mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab z boczkiem pod mozzarellą

 

  • 2 plastry schabu bez kości
  • 4 plasterki boczku
  • ser mozzarella tarty
  • olej do smażenia
  • jajko
  • ketchup około 1 łyżki
  • sól i pieprz
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Schab z boczkiem pod mozzarellą
Mięso rozklepujemy. Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy sól, pieprz, ketchup i roztrzepujemy, wkładamy mięso i moczymy 20 minut. Przekładamy do bułki tartej i panierujemy. Smażymy kotlety na złoto z dwóch stron. Na koniec nakładamy na wierzch plastry boczku, posypujemy mozzarellą, przykrywamy całość pokrywką i smażymy do roztopienia mozzarelli.
Schab z boczkiem pod mozzarellą
Etap 1 w misce przygotowujemy jajko do moczenia mięsa
Schab z boczkiem pod mozzarellą
Etap 2 w jajku moczymy mięso przez około 20 minut
Schab z boczkiem pod mozzarellą
Etap 3panierujemy kotlety w bułce tartej
Schab z boczkiem pod mozzarellą
Etap 4 na usmażone kotlety nakładamy boczek i ser