bernika

bernika

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 817]

Grzebień ze schabu z boczkiem i serem

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 17

Na obiad polecamy dzisiaj schab przekładany serem i bekonem

Grzebień ze schabu z boczkiem i serem

Składniki:

Grzebień ze schabu z boczkiem i serem

 

Sposób przygotowania:

Grzebień ze schabu z boczkiem i serem
Schab ponacinac jak na kotlety ale nie do końca, tak aby powstał "grzebień". Mięso posolić, popieprzyć, natrzeć czoskiem rozgniecionym, oprószyc papryką słodką. Ewentualnie przyprawic wg gustu. Nastepnie w szczeliny powkladac po plastrze boczku i plastrze sera żółtego. Schab obwiązać sznurkiem, zawinac w folie, włożyc do naczynia żaroodpornego i do piekarnika na 45 minut w 180st. Po tym czasie odwinać z folii i włozyc ponownie do naczynia, obłozyć plastrami cebuli i plasterkami czosnku, polac z wierzchu oliwą, i piec 20 minut Po tym czasie zdjełam przykrywke i podpiekałam jeszcze góre 10-15 minut. Zdjac sznurek. Kroic ukosnie do warstw. Wychodzi bardzo smaczna pieczen i nie ma obawy, ze schab wyjdzie suchy, jest delikatny, soczysty i aromatyczny. .

Tagi:

sery ser schab