Sposób przygotowania:
Grzebień ze schabu z boczkiem i serem
Schab ponacinac jak na kotlety ale nie do końca, tak aby powstał "grzebień". Mięso posolić, popieprzyć, natrzeć czoskiem rozgniecionym, oprószyc papryką słodką. Ewentualnie przyprawic wg gustu. Nastepnie w szczeliny powkladac po plastrze boczku i plastrze sera żółtego. Schab obwiązać sznurkiem, zawinac w folie, włożyc do naczynia żaroodpornego i do piekarnika na 45 minut w 180st. Po tym czasie odwinać z folii i włozyc ponownie do naczynia, obłozyć plastrami cebuli i plasterkami czosnku, polac z wierzchu oliwą, i piec 20 minut Po tym czasie zdjełam przykrywke i podpiekałam jeszcze góre 10-15 minut. Zdjac sznurek. Kroic ukosnie do warstw. Wychodzi bardzo smaczna pieczen i nie ma obawy, ze schab wyjdzie suchy, jest delikatny, soczysty i aromatyczny. .
jovi
kamazka439
cherry
msewka
Sarenka
Natala1210
luna
marka85