paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Schab z herbatą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo dobre i prosta danie ze schabu pokrojonego w kostkę oraz cebuli, razem duszonych z przyprawami w mocnej herbacie earl grey.

 Schab z herbatą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab z herbatą

 

Sposób przygotowania:

Schab z herbatą
Mięso opłukać i osuszyć, pokroić w małe kawałki. Usmażyć na rozgrzanej patelni i przełożyć do rondla. Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek, dodać do mięsa. Zalać mocą herbatą i wsypać lubczyk. Dusić na małym ogniu około 25 minut z dodatkiem ziela i liścia laurowego, od czasu do czasu zamieszać. Pod koniec gotowania dodać do smaku sól i pieprz, wsypać również bułkę tartą i wymieszać. Schab najlepiej podawać z kluskami śląskimi.
 Schab z herbatą
Mięso opłukać i osuszyć, pokroić w małe kawałki. Usmażyć na rozgrzanej patelni i przełożyć do rondla.
 Schab z herbatą
Na patelni podsmażyć posiekaną cebulę oraz czosnek, dodać do mięsa.
 Schab z herbatą
Zalać mocą herbatą i wsypać lubczyk. Dusić na małym ogniu około 25 minut z dodatkiem ziela i liścia laurowego, od czasu do czasu zamieszać.
 Schab z herbatą
Pod koniec gotowania dodać do smaku sól i pieprz, wsypać również bułkę tartą i wymieszać

Tagi:

tarta schab