wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Schab z kapustą pekińską i pieczarkami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczne mi to wyszło:D Świetnie smakuje z ryżem

Schab z kapustą pekińską i pieczarkami

Składniki:

Schab z kapustą pekińską i pieczarkami

 

  • 40dag schabu
  • 40dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 mała kapusta pekińska
  • sos sojowy
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Schab z kapustą pekińską i pieczarkami
Schab kroimy w cienkie paski, przyprawiamy solą, pieprzem, 1 łyżką sosu sojowego, mieszamy, odstawiamy na 15 minut. W tym czasie kroimy pieczarki w plastry, cebulę w kostkę, siekamy kapustę pekińską. Na rozgrzany olej układamy pojedynczo paski schabu tak aby się nie zwinęły. Smażymy ok 3-5 minut wykładamy na talerz. Do tego samego oleju wrzucamy cebulkę, smażymy chwilę i dorzucamy po garści pieczarek cały czas mieszając. Wykładamy pieczarki, wrzucamy na olej kapustę pekińską, polewamy łyżeczką sosu sojowego, smażymy ok 3 minut cały czas mieszając. Dorzucamy wszystkie składniki. Wlewamy 0,5 szklanki wody i chwilkę dusimy. Podawać z ryżem lub chlebem. Smacznego!!!