Sposób przygotowania:
Schab z kurkami i cukinią
Na patelnie wlać 4 łyżki oleju, wrzucić rozmrożone kurki i podsmażyć. Cebulę pokroić w kostkę i dodać do kurek i dalej smażyć. Następnie dodać startą na tarce cukinię, dodać sól i pieprz i chwile jeszcze smażyć. Na koniec przygotowania farszu dodać bułkę tartą i wymieszać aby bułka wchłonęła powstały sok. Schab po umyciu pokroić na trzy części w następujący sposób : pierwsze nacięcie schabu powinno być do błony a potem kroić schab do końca. Tak pociąć schab na trzy podwójne kotlety. Każdy kawałek schabu oprószyć solą i rozłożone rozbić tłuczkiem do mięsa. Na środek każdego płata mięsa nałożyć po porcji farszu i założyć wystające boki składając je jeden na drugi. Jajka rozbełtać z solą i pieprzem oraz mlekiem. Kotlety panierować w bułce tartej, potem w jajku i ponownie w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.
gusia1000
zewa
dziękuję :)
marietta
evita0007
. . . hi hi dobre ;D ale to nadzienie musi być przepyszne :-)
monikaT83
zewa
dziękuję Moniko. Dekoracja faktycznie z ogórka a zrobiłam ją zwykłym nożem. Poluję na temperówkę do warzyw, ale nigdzie w sklepach nie znalazłam.
gosia56
A ja kupiłam temperówkę na targu .
zewa
ja nie widziałam u siebie. Są na allegro, ale wysyłka droższa niż temperówka. Więc z Allegro odpuszczam sobie.
misia5
Zobacz wiadomość na PW:)
zewa
:)
jaNina
Ja kupiłam na targowym placu u pana z obieraczkami :)
jaNina