Sposób przygotowania:
Schab z orzeszkami piniiETAP 1:
Umyć i osuszyć mięso. Usunąć białą błonę. Środek mięsa rozciąć nożem, włożyć suszone śliwki i spiąć wykałaczkami. Mięso ( z każdej strony) dokładnie natrzeć solą, pieprzem, sosem teriyaki oraz posypać obficie majerankiem.
ETAP 2:
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć mięso.
ETAP 3:
Schab przełożyć do rękawa foliowego, jego wierzch posypać orzeszkami pinii i ułożyć gałązkę rozmarynu. Spiąć klipsami. Ja zrobiłam niewielki otwór w folii, aby w trakcie pieczenia mięso móc polewać powstałym sosem. Jeśli nie zrobimy otworu w połowie pieczenia należy odwrócić mięso, aby z obu stron był jednakowo soczysty.
ETAP 4:
Schab piec w temp. 200°C. Podawać polany sosem z mięsa.
marietta
Hrabina w kuchni
Dziękuję :) Smaczny i zdrowy, szkoda tylko że drogi :(