Sposób przygotowania:
Schab z pieczarkami 4
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy, przez woreczek foliowy rozbijamy tłuczkiem . Pieczarki obieramy ze skórki następnie kroimy na kawałki , cebulę obieramy i kroimy na kosteczkę .Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy pieczarki z cebulką doprawiamy solą i pieprzem i dusimy pod przykryciem około 20 minut najpierw na dużym ogniu , później zmniejszamy płomień .Następnie ściągamy przykrywkę tak by sok powstały z pieczarek nam wyparował. Jajko rozbijamy i roztrzepujemy z mąką mięso z obu stron solimy i pieprzymy . Maczamy w jajku następnie w bułce tartej . Smażymy na złoty kolor z obu stron .Kotlety po wyjęciu z oleju kładziemy na bibułce lub papierowym ręczniku , by ociekł nadmiar tłuszczu . Podajemy z kopką pieczarek na środku mięska.