Sposób przygotowania:
Schab z pieczarkami i imbirem
Schab myjemy kroimy w drobne paseczki. Przyprawiamy solą, pieprzem i łyżką sosu sojowego.i odstawiamy. Cebulę obieramy i kroimy w grubsze piórka. Pekińska przekrawamy na pół i kroimy na około centymetrowe kawałki (wystarczy połowa kapusty). Imbir skrobiemy i kroimy na drobne paseczki .Na patelni rozgrzewamy tłuszcz wrzucamy schab i smażymy. Dorzucamy cebulę , imbir i kapustę.Smażymy wszystko około 5 minut. W między czasie p[odlewamy bulionem i odparowujemy go delikatnie.Przyprawiamy solą i pieprzem.. Ryż gotujemy na sypko. W rondelku rozgrzewamy pól szklanki oleju na wrzący olej wsypujemy kurkumę.Gotujemy około 3 minut.Gdy ryż będzie już odcedzony wlewamy olej powstały z mieszanki z kurkumą. Nie mieszamy oleju z powstałym osadem. Ryż przyprawiamy vegetą. Podajemy mięso z ciepłym ryżem.Ładnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje.