lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Schab z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny ten schabik wyszedł

Schab z serem

Składniki:

Schab z serem

 

  • 70 gram schabu bez kości

 

  • 20 dag sera żółtego

 

  • 2 jaja

 

  • sól prowansalska do smaku

 

 

  • keczup

 

 

Sposób przygotowania:

Schab z serem
Schab pokroiłam w cienkie plastry doprawiłam solą ,pieprzem, gałką muszkatołową i lubczykiem. Na każdy plaster schabukładłam plaster sera przykrywałam drugim plastrem schabu maczałam w jajku i bułce tartej i smażyłam na oleju . Wykorzystałam do smażenia olej Rapso jest smaczny i nie pryska w czasie smażenia . Kotlety wyszły rumiane a ser daje posmak polecam. PS. schab wycięłam aby wyszły mi takie kółka ale możecie tak normalnie klepane sklejać .