Sposób przygotowania:
Schab z warzywami i rabarbarem
Rabarbar umyć,osuszyć i obrać. Przekroić na pół. Do miski wlać wrzątek,dodać miód i wymieszać. Przełożyć rabarbar,przykryć i zostawić na kwadrans.Po tym czasie odsączyć na sicie. Marchewkę umyć i obrać. Zetrzeć na dużych oczkach. Umytą cukinię także zetrzeć. Paprykę pozbawić nasion i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać oliwę. Wrzucić warzywa i obsmażyć je przez 3-4 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Zdjąć z ognia i dodać pokrojony szczypiorek,wymieszać. Ostudzić. Mięso umyć,osuszyć i rozbić tłuczkiem do ziemniaków. Natrzeć mieszanką przypraw. Na każdy płat mięsa nałożyć obficie warzywny farsz. Każdą połowę rabarbaru przekroić jeszcze na pół. Ułożyć na warzywach i zwinąć mięso w roladkę. Spiąć wykałaczkami. Odłożyć do lodówki na około 2 godziny. W między czasie płatki zmiksować w blenderze z mozzarella. Na patelni rozgrzać olej. Mięso panierować w roztrzepanym jajku i mieszance płatków z serem. Lekko docisnąć. Smażyć z obu stron na rumiany kolor często odwracając. Przed podaniem odsączyć na ręczniku i usunąć wykałaczki. Smacznego!
edytaha
gosia56
monikaT83