Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Schab z warzywami (Indie)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Obrać czosnek i cebulę, następnie jedną z cebul pokroić w ćwiartki, a drugą drobno

Schab z warzywami (Indie)

Składniki:

Schab z warzywami (Indie)

 

  • 50 dag schabu bez kości
  • 3 łyżki masła
  • 4 średnie pomidory
  • 2 nieduże cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • kawałek swieżego imbiru
  • natka pietruszki
  • 1/2 szkl bulionu warzywnego
  • sól

Sposób przygotowania:

Schab z warzywami (Indie)
Obrać czosnek i cebulę, następnie jedną z cebul pokroić w ćwiartki, a drugą drobno posiekać. Podobnie na drobne kawałki posiekać czosnek. W rondlu rozpuścić masło i smażyć na nim cebulę i czosnek, energicznie mieszając. Pomidory umyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Piertuszkę drobno pokroić a imbir utrzeć. Wszystkie te składniki wrzucić do rondla, wymieszać. Całość posolić i smażyć kilka minut, po czym wrzucić pokrojone w kostkę mięso. Składniki wymieszać, dolać 2-3 łyżki rosołu i całość dusić 30 min. W razie potrzeby podlać rosołem. Gotowy schab najlepiej smakuje z chlebkiem chapati.

Tagi:

beza schab bezy