pieguska

pieguska

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Schab z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomysł na smaczny i łatwy w wykonaniu obiad

Schab z ziołami

Składniki:

Schab z ziołami

 

Sposób przygotowania:

Schab z ziołami
Umyte mięso kroimy na paseczki. Następnie obtaczamy je w wymieszanych wcześniej ziołach, mące, soli i pieprzu. Mięso zarumieniamy na rozgrzanych 3 łyżkach oleju. Po smażeniu wyjmujemy mięso a tłuszcz wylewamy. Kostkę bulionową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. W rondlu rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i wrzucamy do niego pokrojoną drobno cebulę i startą na tarce marchewkę. Warzywa smażymy na średnim ogniu do czasu aż zmiękną (7-10 min). Następnie wrzucamy do rondla mięso, bulion oraz brukselkę. Całość doprowadzamy do wrzenia i dusimy pod przykryciem na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Dusimy potrawę do czasu zmięknięcia brukselki. Potrawa najlepiej smakuje podawana z gotowanymi ziemniakami.

Tagi:

schab