Sposób przygotowania:
Schab zawijany z makaronem
Każdy plaster schabu rozbić, doprawić solą i pieprzem. Na każdym kawałku schabu położyć plaster sera, zwinąć i spiąć wykałaczką. Roladkę obtoczyć w mące i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju, z każdej strony. Następnie zalać roladki 200 ml wrzącej wody, dodać kostkę mięsną, szczyptę papryki i bazylii, dusić pod przykryciem 15 minut. Skrobie rozmieszać ze śmietaną, wlać do sosu, dodać jeszcze serek topiony, dusić aż ser się roztopi a sos uzyska odpowiednią gęstość.
Ugotować makaron:
Do osolonej 3 łyżeczkami wrzącej wody dolać 1 łyżkę oliwy z oliwek dodać 300 g makaronu Fusilli, gotować 7 minut, odcedzić i przelać zimną wodą, makaron rozłożyć na 3 talerzach,
Ugotować makaron:
Do osolonej 3 łyżeczkami wrzącej wody dolać 1 łyżkę oliwy z oliwek dodać 300 g makaronu Fusilli, gotować 7 minut, odcedzić i przelać zimną wodą, makaron rozłożyć na 3 talerzach,