justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Schab ze śliwką 10

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne domowe mięsko do chleba

Schab ze śliwką 10

Składniki:

Schab ze śliwką 10

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schab ze śliwką 10
Umyty i osuszony schab należy nadziać śliwkami. Ja robię to w ten sposób, że przebijam schab na wylot nożem, a następnie w tak powstały otwór wbijam trzonek od drewnianej łyżki. Następnie wpycham śliwki i przesuwam je dalej właśnie trzonkiem od łyżki. Tak przygotowany schab, należy lekko nasmarować oliwą, posolić, popieprzyć i obsypać przyprawą. Odkładamy je do lodówki na dwie godziny, aby się zamarynowało. Układamy mięso w naczyniu żaroodpornym i dodajemy pokrojony w plasterki czosnek. Mięso pieczemy około półtorej godziny. Studzimy i można zajadać.