justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Schabik pod kołderką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

do mięska pasują pieczone ziemniaki lub tradycyjne gotowane w wodzie

Schabik pod kołderką

Składniki:

Schabik pod kołderką

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Schabik pod kołderką
Pieczarki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Na patelni podsmażamy pokrojoną w drobne piórka cebulę. Dodajemy do niej posiakaną pietruszkę i pieczarki. Doprawiamy soą i pieprzem. Dusimy, aż wszystko zmiękknie. Schab dzielimy na kotlety. Każdy doprawiamy do smaku przyprawami i ubijamy. Panierujemy w rozkłuconym z przyprawami jajku i bułce tartej. Smażymy z każdej strony. Kotlety układamy na blasze do pieczenia. Na każdy układamy pieczarki z cebulą i pietruszką, a następnie plasterek sera. Wkładamy do piekarnika na około 10 minut, aż ser się rozpuści.