Sposób przygotowania:
Schabiki wiśnióweczki
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem do mięsa. Do miseczki wsypać wszystkie przyprawy, dokładnie wymieszać i następnie natrzeć każdy płat z obu stron. Na każdy płat mięsa ułożyć 2 plastry szynki, na to ser. Wiśnie umyć, osuszyć, usunąć pestki i każdą przekroić na pół. Na każdy płat ułożyć po 6-7 połówek wiśni ( w zalezności od wielkości kotleta). Zwinąć w roladkę, dla pewności zabezpieczyć wykałaczkami. Piekarnik rozgrzać do 200 st. Na patelni rozgrzać olej i ułożyć roladki. Obsmażyć z obu stron. Następnie przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika. Piec około 10 minut. Wyjąć z piekarnika i zostawić na 2-3 minuty aby soki się uspokoiły. Wyjąć wykałaczki i podawać. Smacznego!