Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Schabowa rolada pieczona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Schabowa rolada pieczona to mięso z użyciem minimalnej ilości tłuszczu. Polecam dla osób liczących kalorie.

Schabowa rolada pieczona Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Schabowa rolada pieczona

 

Sposób przygotowania:

Schabowa rolada pieczona
Schab rozklepujemy soląc i doprawiając pieprzem. Kładziemy na środku kawałki boczku i cebuli i zwijamy w roladę. Roladę układamy na foli aluminiowej skropionej olejem, oprószamy delikatnie mąką wymieszaną z bułką tartą i zawijamy.

Tak przygotowaną roladę opiekamy z każdej stronie na rozgrzanej patelni. Po około 10 minutach przekładamy roladę bez foli do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni. 
Schabowa rolada pieczona
rozklepujemy kotleta z solą i pieprzem na całej powierzchni
Schabowa rolada pieczona
na środku układamy kąski boczku i cebuli
Schabowa rolada pieczona
zwijamy i przekładamy na folię oprószamy bułką z maką
Schabowa rolada pieczona
zwijamy i opiekamy w foli na patelni przez 10 minut
Schabowa rolada pieczona
przekładamy do naczynia i pieczemy 20 minut