Sposób przygotowania:
Schabowe roladki Eli
Kotlety rozbić tłuczkiem na cienkie płaty.Składniki marynaty włożyć do słoika,zakręcić i potrząsać energicznie,aż zrobi się emulsja.Kotlety zalać marynatą,tak żeby całe mięso było nią pokryte i włożyć do lodówki na kilka godzin(najlepiej na całą noc).Cebulę posiekać i 2/3(1/3 zostawić do grzybów)zeszklić na gorącym smalcu.Dodać kapustę,kostkę mięsną,podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu,aż kapusta będzie miękka.Na patelni rozgrzać olej,wrzucić resztę cebuli,zamrożone grzyby(nie rozmrażać) i smażyć aż sok odparuje.Grzyby dodać do miękkiej kapusty,wymieszać,doprawić do smaku pieprzem,solą i ostudzić.Kotlety wyjąć z marynaty,na każdym rozłożyć kapustę z grzybami,zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami.Piec na grillu około 30-35 minut.Smacznego!
góralka
wedith1
kasik12
5!:-)
Marika_1961