eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1771]

Schabowe roladki Eli

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Pyszne roladki z grilla z nie codziennym nadzieniem.

Schabowe roladki Eli

Składniki:

Schabowe roladki Eli

 

  • 8 kotletów schabowych
  • Marynata:
  • 5 łyżek oleju
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu sojowego grzybowego
  • 1/2 cytryny-sok
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
  • 2 łyżki ziołowej przyprawy do grilla
  • 1 mała papryczka z zalewy Tao Tao(bez pestek)

 

  • 40 dkg kapusty kiszonej
  • 20 dkg grzybów(ja dałam mrożone podgrzybki)
  • 1 duża cebula
  • 1 kostka mięsna Winiary
  • pieprz i sól do smaku
  • 2 łyżki smalcu do kapusty
  • 2 łyżki oleju do grzybów

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki Eli
Kotlety rozbić tłuczkiem na cienkie płaty.Składniki marynaty włożyć do słoika,zakręcić i potrząsać energicznie,aż zrobi się emulsja.Kotlety zalać marynatą,tak żeby całe mięso było nią pokryte i włożyć do lodówki na kilka godzin(najlepiej na całą noc).Cebulę posiekać i 2/3(1/3 zostawić do grzybów)zeszklić na gorącym smalcu.Dodać kapustę,kostkę mięsną,podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu,aż kapusta będzie miękka.Na patelni rozgrzać olej,wrzucić resztę cebuli,zamrożone grzyby(nie rozmrażać) i smażyć aż sok odparuje.Grzyby dodać do miękkiej kapusty,wymieszać,doprawić do smaku pieprzem,solą i ostudzić.Kotlety wyjąć z marynaty,na każdym rozłożyć kapustę z grzybami,zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami.Piec na grillu około 30-35 minut.Smacznego!