czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Schabowe roladki z warzywnym farszem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Roladki są idealne na obiad w rodzinnym gronie:)

Schabowe roladki z warzywnym farszem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schabowe roladki z warzywnym farszem

 

  • 5 plastrów schabu,
  • marchewka,
  • 2 ogórki konserwowe,
  • kawałeczek czerwonej papryki,
  • kawałek sera w kostce,
  • łyżeczka posiekanego kopru,
  • łyżeczka posiekanej mięty,
  • łyżeczka posiekanej natki pietruszki,
  • jajko,
  • bułka tarta i mąka do panierki,
  • sól, pieprz,
  • 2 łyżki margaryny,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Schabowe roladki z warzywnym farszem
Kotlety umyć, osuszyć i cienko rozbić, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o średnich oczkach i podsmażyć na margarynie na małym ogniu. Paprykę umyć, oczyścić i usunąć gniazda nasienne. Ogórki, ser i paprykę pokroić w kostkę, wymieszać z ziołami i podsmażoną marchewką. Na plastry schabu nakładać po łyżce farszu, zwijać w roladki i spiąć wykałaczką. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na piekny, złoty kolor. Osączyć na ręczniku papierowym.
Schabowe roladki z warzywnym farszem
Papryke, ogórki i ser pokroić w kosteczkę
Schabowe roladki z warzywnym farszem
Wazrywa wymieszać z podsmażoną marchewką
Schabowe roladki z warzywnym farszem
Na plastry schabu nakładamy farsz, zrolować