Sposób przygotowania:
Schabowe ruloniki z serem.
Schab pokroić na 4 plastry,opłukać je,osączyć na sitku,by obeschły.Następnie bardzo cienko rozbić tłuczkiem i posypać du-
-żymi szczyptami vegety,soli i pieprzu i odstawić na 5 minut,by przeszło mięso smakiem przypraw.Nakładać zwinięty plasterek
sera i ciasno zwinąć tak każdą roladkę z serem oraz przekłuć brzegi szpikulcami.Rozgrzać mocno olej i kłaść roladki,smażyć
je na wszystkie strony,obracając dwoma widelcami.Usmażone
roladki wyjąć,osączyć nad patelnią z tłuszczu i kłaść na płaskie
talerze.Podawać z frytkami lub ziemniakami puree oraz surówką.
-żymi szczyptami vegety,soli i pieprzu i odstawić na 5 minut,by przeszło mięso smakiem przypraw.Nakładać zwinięty plasterek
sera i ciasno zwinąć tak każdą roladkę z serem oraz przekłuć brzegi szpikulcami.Rozgrzać mocno olej i kłaść roladki,smażyć
je na wszystkie strony,obracając dwoma widelcami.Usmażone
roladki wyjąć,osączyć nad patelnią z tłuszczu i kłaść na płaskie
talerze.Podawać z frytkami lub ziemniakami puree oraz surówką.
Marika_1961