marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Schabowe ruloniki z serem.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Schab opłukać,osączyć a potem rozbić cienko tłuczkiem. Posypać dużymi szczyptami przypraw,kłaść plasterek sera,ciasno zwinąć.Smażyć

Schabowe ruloniki z serem.

Składniki:

Schabowe ruloniki z serem.

 

Sposób przygotowania:

Schabowe ruloniki z serem.
Schab pokroić na 4 plastry,opłukać je,osączyć na sitku,by obeschły.Następnie bardzo cienko rozbić tłuczkiem i posypać du-
-żymi szczyptami vegety,soli i pieprzu i odstawić na 5 minut,by przeszło mięso smakiem przypraw.Nakładać zwinięty plasterek
sera i ciasno zwinąć tak każdą roladkę z serem oraz przekłuć brzegi szpikulcami.Rozgrzać mocno olej i kłaść roladki,smażyć
je na wszystkie strony,obracając dwoma widelcami.Usmażone
roladki wyjąć,osączyć nad patelnią z tłuszczu i kłaść na płaskie
talerze.Podawać z frytkami lub ziemniakami puree oraz surówką.