gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

schabowe w marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szybkie pyszne i dietetyczne kotleciki schabowe

schabowe  w marynacie

Składniki:

schabowe w marynacie

 

 

Sposób przygotowania:

schabowe w marynacie
Schab kroimy na 6 kotletów. Czosnek drobno siekamy i wrzucamy do naczynia w którym bedziemy robic marynate. Do czosnku dodajemy oliwe, papryke ostra i słodką, liść laurowy, sól, pieprz, wszystko razem mieszamy. Tak przygotowana marynatą zalewamy kotlety, jak nie są w pełni oblane to obracamy je co jakis czas., zostawiamy tak na 1 godz. Po upływie czasu układamy kotleciki w wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Pieczemy w 180 c w piekarniku do czasu aż będą zrobione. Zwrócic uwage by były soczyste.
Podawać z frytkami lub ziemniaczkami :)
Smacznego

Tagi:

schab