gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Schabowe w panierce koperkowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowane kotlety schabowe podaję na obiad jako danie główne z ziemniakami i surówką. Polecam.

Schabowe w panierce koperkowej

Składniki:

Schabowe w panierce koperkowej

 

Sposób przygotowania:

Schabowe w panierce koperkowej

ETAP 1:

Schabowe w panierce koperkowej
Rozbite schaby przyprawiamy z obu stron.

Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem. Następnie przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do wieprzowiny.

ETAP 2:

Schabowe w panierce koperkowej
Do jajka dodajemy drobno posiekany koperek.

Jajko roztrzepujemy na talerzu i dodajemy drobno posiekany koperek, mieszamy.

ETAP 3:

Schabowe w panierce koperkowej
Kotlety maczamy w jajku z koperkiem i panierujemy bułką tartą.

Plastry schabu maczamy w jajku z koperkiem i panierujemy w bułce tartej.

ETAP 4:

Schabowe w panierce koperkowej
Schaby smażymy na rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.