Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Schab w koperkowej panierce z mlekiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Uwielbiam kotlety schabowe. Jednak ważne dla mnie jest w jakiej one są panierce. Lubię dodawać do niej zieleninę.

Schab w koperkowej panierce z mlekiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab w koperkowej panierce z mlekiem

 

Sposób przygotowania:

Schab w koperkowej panierce z mlekiem
Schab rozklepujemy, oprószamy delikatnie solą i pieprzem. Do miski wbijamy jajka, dodajemy sól, pieprz, oregano i koperek, roztrzepujemy. Dolewamy mleko i całość mieszamy, wkładamy schab i odstawiamy na kwadrans. Koleinie panierujemy kotlety w bułce tartej i smażymy je na złoto z dwóch stron. Kotlety te możemy ułożyć na sitku, które układamy na garnku z gotującą wodą.
Schab w koperkowej panierce z mlekiem
Etap 1 do miski wbijamy jajka doprawiamy
Schab w koperkowej panierce z mlekiem
Etap 2 roztrzepujemy jajka i wlewamy mleko
Schab w koperkowej panierce z mlekiem
Etap 3 w jajku moczymy rozklepane kotlety
Schab w koperkowej panierce z mlekiem
Etap 4 następnie panierujemy w bułce i smażymy