Sposób przygotowania:
Schabowe w sosie miętowo-jabłkowym
Kotlety natrzeć solą , pieprzem, musztardą , 1 łyżeczką sosu miętowego. Obsmażyć na rumiano na tłuszczu ( masło z olejem ). Przełożyć do rondelka. Dodać pokrojoną w piórka cebulę , galaretkę jabłkową i resztę sosu miętowego. . Zalać woda i dusić ok. 45 minut na małym gazie. Sos powinien w tym czasie odparować do objętości ½ szklanki. Gdyby odparowywał za mocna uzupełnić w trakcie duszenia. Doprawić bulionem wieprzowym w proszku lub inną przyprawą do smaku.
A.B.
pusieczek2@wp.pl
Babuniu gdzie kupujesz sos miętowy?
Babciagramolka
W Anglii ( hi hi ) - ale robiłam też swój jest wstawiony przepis .
Babciagramolka
http://forum.gotujmy.pl/angielski-sos-mietowy,watek,133.html