Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Schabowe z panierce z sezamem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

pyszne kotlety, skusicie się?

Schabowe z panierce z sezamem

Składniki:

Schabowe z panierce z sezamem

 

  • 5 kotletów schabowych bez kości,
  • kilka łyżek mąki pszennej,
  • 1/2-1 szkl. bułki tartej,
  • 1/2 szkl. ziarna sezamowego,
  • 1 duże jajko,
  • 4-5 łyżek mleka,
  • do smaku: sól, pieprz mielony,
  • do smażenia: olej

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z panierce z sezamem
Kotlety lekko rozbić przez folię, posolić i obficie oprószyć pieprzem. Jajko roztrzepać z mlekiem. Bułkę tartą wymieszać z sezamem. Przyprawione kotlety panierować kolejno w mące, jajku i bułce z sezamem. Smażyć na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Podawać z surówką.
Kotlety panierować bezpośrednio przed smażeniem żeby panierka nie zwilgotniała i później nie odstawała od mięsa.