Sposób przygotowania:
Schabowe z pieczarkami
Plastry schabu umyć i delikatnie rozbić, następnie oprószyć solą i białym pieprzem. Pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki. Cebulę pokroić w kosteczkę.
Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć z obu stron mięso, zdjąć.
Na patelni, na której smażone było mięso dać łyżkę oleju i zeszklić cebulę. Dodać pieczarki i smażyć aż się zrumienią. Wtedy włożyć mięso. Podlać 1/4 szklanki wody i dusić wszystko przez około 15 minut.
Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć z obu stron mięso, zdjąć.
Na patelni, na której smażone było mięso dać łyżkę oleju i zeszklić cebulę. Dodać pieczarki i smażyć aż się zrumienią. Wtedy włożyć mięso. Podlać 1/4 szklanki wody i dusić wszystko przez około 15 minut.