polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Schabowe z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Mała odmiana - schabowy w roli głównej

Schabowe z pieczarkami

Składniki:

Schabowe z pieczarkami

 

  • 3 plastry schabu
  • 30 dag małych pieczarek
  • 1/4 szklanki wody
  • cebula
  • sól, biały pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowe z pieczarkami
Plastry schabu umyć i delikatnie rozbić, następnie oprószyć solą i białym pieprzem. Pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki. Cebulę pokroić w kosteczkę.
Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć z obu stron mięso, zdjąć.
Na patelni, na której smażone było mięso dać łyżkę oleju i zeszklić cebulę. Dodać pieczarki i smażyć aż się zrumienią. Wtedy włożyć mięso. Podlać 1/4 szklanki wody i dusić wszystko przez około 15 minut.

Tagi:

schab