dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kotlety schabowe z pieczarkami i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 180
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotleciki schabowe duszone wraz z pieczarkami i suszonymi pomidorami. Sycące, pyszne mięsko. Polecam wypróbować.

Kotlety schabowe z pieczarkami i pomidorami

Składniki:

Kotlety schabowe z pieczarkami i pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z pieczarkami i pomidorami

Krok 1:

Kotlety schabowe z pieczarkami i pomidorami
Pokrojone mięso obsmażamy z każdej strony.

Mięso płuczemy, osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Kroimy w plasterki. Nacieramy solą i pieprzem.

Mięso dokładnie nakłuwamy. Następnie obsmażamy z obu stron na brązowy kolor.

Cebule siekamy i szklimy, na tłuszczu na którym smażyliśmy mięso.

Pod koniec dodajemy pokrojone pieczarki i chwilę smażymy.

Krok 2:

Kotlety schabowe z pieczarkami i pomidorami
Obsmażone mięso przekładamy do garnka wraz z cebulą i pieczarkami.

Mięso przekładamy do garnka. Dodajemy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy pieczarki, przyprawy. Zalewamy bulionem i dusimy ok 30 minut.

Krok 3:

Kotlety schabowe z pieczarkami i pomidorami
Mięso z pieczarkami i pomidorami dusimy do miękkości.

Pod koniec duszenia dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki suszone pomidory.

Całość doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości.

Smacznego!


Tagi:

danie mięso