Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z pieczarkami i pomidoramiKrok 1:
Mięso płuczemy, osuszamy przy pomocy ręcznika papierowego. Kroimy w plasterki. Nacieramy solą i pieprzem.
Mięso dokładnie nakłuwamy. Następnie obsmażamy z obu stron na brązowy kolor.
Cebule siekamy i szklimy, na tłuszczu na którym smażyliśmy mięso.
Pod koniec dodajemy pokrojone pieczarki i chwilę smażymy.
Krok 2:
Mięso przekładamy do garnka. Dodajemy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy pieczarki, przyprawy. Zalewamy bulionem i dusimy ok 30 minut.
Krok 3:
Pod koniec duszenia dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki suszone pomidory.
Całość doprawiamy do smaku i dusimy do miękkości.
Smacznego!