katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1652]

Schabowe z pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Roladki w sam raz do obiadu.

Schabowe z pietruszką

Składniki:

Schabowe z pietruszką

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z pietruszką
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na plastry. Natrzeć solą i pieprzem, odstawić na ok. 30 minut. Pietruszkę opłukać, osączyć i drobno posiekać. Mięso rozbić tłuczkiem. Na każdy płat mięsa położyć plaster sera i część pokrojonej natki pietruszki. Zwinąć roladkę. Jajko roztrzepać ( można z łyżką wody). Na patelni rozgrzać olej. Panierować roladki w jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano kilkakrotnie obracając.