Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Schabowe z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

bardzo dobre schabowe z warzywami

Schabowe z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Schabowe z warzywami

 

 

  • Sos z warzywami ;
  • 3 marchewki
  • 3 pietruszki
  • połowę selera
  • por
  • cebula
  • 1 papryka czerwona
  • natka pietruszki
  • oregano , bazylia, pieprz ziołowy ,
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z warzywami
Schab myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, następnie kroimy na płaty . Każdy płat mięsa rozbijamy tłuczkiem drewnianym . Oprószamy z każdej strony solą i pieprzem ziołowym , odkładamy . Jajka rozmącamy , do talerzy wsypujemy mąkę pszenną oraz bułkę tartą Na patelni rozgrzewamy olej ,płat mięsa schabowego otaczamy w mące , w bułce tartej a następnie z obu stron maczamy w rozmąconych jajkach i smażymy. Marchewkę pietruszkę, seler kroimy na paski natomiast por, cebulę ,paprykę kroimy w krążki. Wszystkie warzywa blanszujemy w gorącej wodzie po chwili wyjmujemy z wody i zasmażamy na patelni dodając trochę oleju. Oprószamy ziołami, dodać szczyptę soli i natkę pietruszki to wszystko mieszamy. Na każdy usmażony kotlet nakładamy warzywa z sosem dodać ugotowane ziemniaki.
Schabowe z warzywami
Przygotowujemy wszystkie produkty które będa nam potzrebne
Schabowe z warzywami
Wszystkie warzywa płuczemy i kroimy a płaty mięsa smazymy
Schabowe z warzywami
Schabowe ukladamy na talerze i wykładamy pokrojone warzywa z ziemniaczkami.