paluch102

paluch102

Starszy Kucharz
[Przepisów: 32]

Schabowy w sezamowo- migdałowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealnie smakuje z ziemniakami i surówką

Schabowy w sezamowo- migdałowej panierce

Składniki:

Schabowy w sezamowo- migdałowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Schabowy w sezamowo- migdałowej panierce
Jajko roztrzepujemy za pomocą widelca. Plastry schabu płuczemy osuszamy i rozbijamy jak zazwyczaj na schabowe. Mieszamy ze sobą bułkę, sezam i migdały. Mięso oprószamy z obu stron odrobiną soli i papryki, przyprawy wcieramy w mięso. Każdy plaster mięsa obtaczamy w mące następnie w jajku i w panierce z sezamu i migdałów. Ostatnią panierkę dociskamy do mięsa. Kotlety smażymy na oleju, na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Smacznego:)!!!