motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Schabowy z bazylią w białku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przygotowany kotlet jest chrupiący i smaczny

Schabowy z bazylią w białku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Schabowy z bazylią w białku

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowy z bazylią w białku
Umytego i osuszonego kotleta rozbijamy. Oprószamy z dwóch stron kucharkiem, pieprzem, Czosnkiem granulowanym oraz suszoną bazylią. Następnie roztrzepujemy białko i moczymy w nim przygotowanego kotleta a na końcu obtaczamy go w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obydwóch stron na brązowo. Jak mięso będziemy piec na wolnym ogniu to będzie miększe.
Schabowy z bazylią w białku
Rozbite mięso oprószamy przyprawami z dwóch stron
Schabowy z bazylią w białku
Moczemy w roztrzepanym białku, bułce tartej i smażymy