Sposób przygotowania:
Serca indycze z pieczarkami i tymiankiem
Serca przekroić na pół, oczyścić, dokładnie opłukać. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pieczarki oczyścić, pokroić w dość duże kawałki.
W rondlu rozgrzać olej, zeszklić cebulę i czosnek, dodać serca i smażyć aż zmienią kolor i puszczą sos. Dodać pokrojone pieczarki, chwilę dusić, a kiedy zmniejszą objętość, dodać ziele angielskie, liść laurowy i tymianek.
Dodać wrzącej wody, tak aby mięso było prawie zakryte, posolić i pod przykryciem na wolnym ogniu dusić do miękkości co najmniej przez godzinę.
Mąkę rozprowadzić w połowie szklanki zimnej wody, dodać do sosu, a gdy zgęstnieje, doprawić go do smaku pieprzem i w razie potrzeby jeszcze solą.
W rondlu rozgrzać olej, zeszklić cebulę i czosnek, dodać serca i smażyć aż zmienią kolor i puszczą sos. Dodać pokrojone pieczarki, chwilę dusić, a kiedy zmniejszą objętość, dodać ziele angielskie, liść laurowy i tymianek.
Dodać wrzącej wody, tak aby mięso było prawie zakryte, posolić i pod przykryciem na wolnym ogniu dusić do miękkości co najmniej przez godzinę.
Mąkę rozprowadzić w połowie szklanki zimnej wody, dodać do sosu, a gdy zgęstnieje, doprawić go do smaku pieprzem i w razie potrzeby jeszcze solą.