Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Książka Kucharska: Torty i ciasta tortowe Madiji

Serce z kiwi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Prosty, słodki deserek...

Serce z kiwi

Składniki:

Serce z kiwi

 

  • Biszkopt:
  • 4 jajka
  • 5 łyzek maki
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • masa:
  • 200 ml śmietany 30%
  • 2 łyżeczki zelatyny
  • Pół szklanki cukru pudru
  • Dodatkowo:
  • 2 kiwi
  • Kilka kostek czekolady mlecznej

 

Sposób przygotowania:

Serce z kiwi
Białka ubić na piane dodać cukier, nadal ubijac, dodac żółtka i ubijac aż masa będzie jednolita. Dodać przesitowana mąke z proszkiem. Żelatynę przygotowac wg przepisu na opakowaniu. Śmietane ubijac z cukrem pudrem, dodać zimną zelatynę. Jeszcze chwile pomiksować. Biszkopt posmarować śmietana i udekorować plasterkami kiwi i czekolada- starta lub pokruszonymi figurkami z czekolady- ja użyłam mikołaji z czekolady.