Sposób przygotowania:
Serce z kurczaka z ziemniakami i sałatką
Filet z kurczaka opłukać, osuszyć i delikatnie rozbić tłuczkiem (starać się by mięso przybrało formę serca). Oprószyć lekko solą. Wybić jajko na talerzyk, rozmącić. Na drugi talerz wysypać bułkę. Filet zanurzać w jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano z obu stron. Ogórka obrać i pokroić w plasterki. Pomidora pokroić na kawałki. Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Wymieszać warzywa w misce. Doprawić do smaku pieprzem, solą, cukrem i sokiem z cytryny. Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Na talerz wyłożyć ziemniaki, posypać posiekanym koperkiem i szczypiorkiem. Obok ułożyć filet i sałatkę.