Sposób przygotowania:
Sercowo-paprykowy gulasz Eliprzygotowanie serduszek
Serduszka umyć, włożyć do garnka, dodać liście laurowe, ziele angielskie, zalać wodą, posolić i gotować do miękkości.
przygotowanie papryki i cebuli
Papryki umyć i usunąć z nich szypułki i nasiona. Miąższ papryki pokroić w słupki. Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.
przygotowanie serduszek
Ugotowane miękkie serduszka wyjąć łyżką cedzakową z wywaru.
przygotowanie gulaszu
W rondlu rozgrzać olej, dodać serduszka, cebulę, 3 liście laurowe, 5 ziarenek ziela angielskiego i całość smażyć aż cebula się zeszkli.
przygotowanie gulaszu
Do przesmażonych serduszek dodać paprykę słodką, przyprawę kebab-gyros,czosnek granulowany, pieprz i dól do smaku. Całość podlać wodą i dusić 30 minut. Do gulaszu dodać pokrojoną paprykę i dusić jeszcze, aż będzie miękka. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gulaszu i zagotować.
przygotowanie kaszy
Zagotować 6 szklanek wody i posolić. Do wrzątku wsypać kaszę i gotować na małym ogniu przez 20 minut. Na talerze wyłożyć kaszę i gulasz. Smacznego!