Sposób przygotowania:
Serduszka lekko orientalne Eli
Serduszka umyć i zalać wrzątkiem,dodać liście laurowe,ziele angielskie,kucharka i ugotować.Wyjąć na durszlak(wywar zachować-można ugotować zupę) i odsączyć.Pieczarki pokroić w zależności od wielkości na połowę,ćwiartki lub na sześć kawałków.Cebulę pokroić na ćwierć krążki,imbir i pędy bambusa w paseczki,czosnek przecisnąć przez praskę.Odsączone serduszka przesmażyć na oleju i wyjąć.Na pozostałym po serduszkach oleju przesmażyć pieczarki z cebulą i czosnkiem.Dodać serduszka,imbir,pędy bambusa,sosy i kostkę mięsną.Podlać wodą i dusić aż serduszka będą miękkie i przegryzą się wszystkie smaki.Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić woda i zageścić potrawę.Smacznego!
Ja podałam gulasz z ryżem curry.
Ja podałam gulasz z ryżem curry.
Jojo
Natala1210
Doro
Sarenka
bogda46
malinka84