eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Serduszka lekko orientalne Eli

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 15

Inna wersja gulaszu z kurzych serduszek.

Serduszka lekko orientalne Eli

Składniki:

Serduszka lekko orientalne Eli

 

  • 1/2 kg kurzych serduszek
  • 30 dkg pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 10 pasków pędów bambusa w zalewie Tao Tao
  • 10 płatków imbiru marynowanego
  • 3 łyżki sosu sojowego Tao Tao
  • 1 łyżka sosu sojowo-grzybowego Tao Tao
  • 1 łyżka czosnkowego sosu chili Tao Tao
  • 1/2 kostki mięsnej
  • 1 łyżka maki ziemniaczanej
  • olej
  • kucharek,liście laurowe,ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Serduszka lekko orientalne Eli
Serduszka umyć i zalać wrzątkiem,dodać liście laurowe,ziele angielskie,kucharka i ugotować.Wyjąć na durszlak(wywar zachować-można ugotować zupę) i odsączyć.Pieczarki pokroić w zależności od wielkości na połowę,ćwiartki lub na sześć kawałków.Cebulę pokroić na ćwierć krążki,imbir i pędy bambusa w paseczki,czosnek przecisnąć przez praskę.Odsączone serduszka przesmażyć na oleju i wyjąć.Na pozostałym po serduszkach oleju przesmażyć pieczarki z cebulą i czosnkiem.Dodać serduszka,imbir,pędy bambusa,sosy i kostkę mięsną.Podlać wodą i dusić aż serduszka będą miękkie i przegryzą się wszystkie smaki.Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić woda i zageścić potrawę.Smacznego!

Ja podałam gulasz z ryżem curry.